最新六级听力预测之二(有语音)

何凯文考研英语2020-11-20 15:18:57

Now listen tothe following recording and answer questions 16 to 19.

16.

A)Reasons for increased productivity.

B)How wrist watches are manufactured.

C)The industrialization of the United States.

D)The development of individual timepieces.

17.

A)They were common in the United States, but not in Europe.

B)Only a few people had them.

C)People considered them essential.

D)They were not very accurate.

18.

A)They were a sign of wealth.

B)It was important to be on time.

C)It was fashionable to wear them.

D)They were inexpensive.

19.

A)Watches were of higher quality than ever before.

B)More clocks were manufactured than watches.

C)The availability of watches increased.

D)Watches became less important because factories had clocks.



Nowlisten to the following recording and answer questions 16 to 19.

(16) Im surealmost everyone of you looked at your watch or at a clock before you came toclass today. Watches and clocks seem as much part of our life as breathing oreating. (17) Any yet, do you know that watches andclocks were scarce in the United States until the late 1850s. In the late1700s people didnt knowthe exact time unless they were near a clock. Those delightful clocks in thesquares of European towns were built for the public.

Afterall, most citizens simply couldnt afford a personal timepiece. (18) Well,until the 1800s, in Europe and the United States, the main purpose of a watch,which by the way was off and on a gold chain, was to show others how wealthyyou were. The word wristwatch didnt evenenter the English language until nearly 1900. By then, the rapid pace ofindustrialization in the United States meant that measuring time had becomeessential. How could the factory worker get to work on time, unless he or sheknew exactly what time it was. Since efficiency was now measured by how fastthe job was done, everyone was interested in time. (19)And sinceindustrialization made possible the manufacture of large quantities of goods,watches became fairly inexpensive. Furthermore, electric lights keptfactories going around the clock. Being “on time” had entered the language andlife of every citizen.

【听前预测】通过分析选项,可发现关键词wristwatches,wealth, fashionable, clocks等,推测讲座内容和手表的发展有关。

16. What does the professor mainly discuss?

【详解】 D)。文章开篇提到Im surealmost everyone of you looked at your watch or at a clock before you came toclass today. Watches and clocks seem as much part of our life as breathing or eating.,由此可知这篇文章内容是关于手表的,对应答案中的个人计时器,故答案为D)。

17. What was true of watches before the 1850s?

【详解】 B)。由Any yet,do you know that watches and clocks were scarce in the United States until thelate 1850s.可知在19世纪50年代末以前,手表是很罕见的,故答案为B)。

18. According to the speaker, why did somepeople wear watches in the 1800s?

【详解】 A)。由Well,until the 1800s, in Europe and the United States, the main purpose of a watch,which by the way was off and on a gold chain, was to show others how wealthyyou were.可知19世纪手表的主要功能是彰显一个人的富有程度,故答案为A)。

19. What effect did industrialization have onwatch making?

【详解】 C)。由Andsince industrialization made possible the manufacture of large quantities ofgoods, watches became fairly inexpensive.可知工业化使得手表的应用更加广泛,故答案为C)。

(昨天的预测语音没有加载上,请大家移步刘一男老师公众号:

liuyinanlaoshi 收听)

谢谢大家一直的支持,你就说KK是不是很体贴!

 


Copyright © 北京英语四六级培训联盟@2017