六级答案 | 对不对答案,这是一个问题!

原著共读2020-09-15 13:11:22

六级(卷一)

听力

Long conversation 1

Q1: B Having friendly colleagues

解析:原文中前半部分男士说到:“The most important factor for the majority of the people interviewed was having friendly, supportive colleagues.” 对于大部分接受采访的人来说,最重要的因素是拥有友好的、互相支持的同事们。

Q2:B 20%

解析:原文中部男士说到:“However, 20% of employees described themselves as being unhappy.” 20%的员工说他们工作得不开心。

Q3:A those of a small size

解析:后半部男士提到:“First of all, small is beautiful: people definitely prefer working for smaller organizations or companies with less than 100 staff.” 首先小就是好:人们绝对偏爱在少于100人的小公司工作。

Q4:C They can better balance work and life

解析:原文中男士说到:“And workers on part-time contracts, who only work 4 or 5 hours a day, are happier than those who work full-time. The researchers concluded that this is probably due to a better work-life balance.” 每天工作4、5个小时的兼职人员比全职人员要开心,这可能是由于一种更好的工作与生活之间的平衡。

Long conversation 2

Q5:D It is a collection of photos.

解析:原文前部分男士提到:“In 2006, when the concert hall of the city of Bruges asked me to take some pictures for a catalogue for a new concert season around the theme of water.” 在2006年,布鲁日城市音乐厅请我帮他们完成一个以水为主题的摄影系列。所以这本书是一个摄影系列。

Q6: C When taking pictures for a concert catalogue.

解析:原文前部分男士提到:“In 2006, when the concert hall of the city of Bruges asked me to take some pictures for a catalogue for a new concert season around the theme of water.” 在2006年,布鲁日城市音乐厅请我帮他们完成一个以水为主题的摄影系列。所以是在拍摄这个系列时产生的灵感。

Q7:A The entire European coastline will be submerged.

解析:原文中部提到:“It is clear now that it is a matter of time before the entire European coastline disappears under water.” 很明确,整个欧洲海岸线的消失只是时间的问题,由此判断出正确答案。

Q8:D Tourists use wooden paths to reach their hotels in the morning.

解析:文章结尾提到:“Also, Venice, the city eternally threatened by the sea, where every morning wooden pathways have to be set up to allow tourists to reach their hotels.” 威尼斯全程都被海洋威胁着,每天早上人们都要搭上木桥,游客们才能顺利到达旅馆。

Passage 1

Q9: C they spend too much time anticipating their defeat

解析:原文第一句说到:“When facing a new situation, some people tend to rehearse their defeat by spending too much time anticipating the worst.” 当面临新的挑战, 人们总花很多时间去想最坏的情况。由此得出正确答案。

Q10:D Thinking has the same effect on the nervous system as doing

解析:原文提到:“Research conducted at Stanford University shows a mental image fires the nerve system the same way as actually doing something.” 斯坦福大学发布的研究表明,心理暗示对神经系统作用巨大,会最终导致同样的结果。

Q11:C Picture themselves succeeding

解析:由文中年轻律师成功的例子得出正确答案。

Q12:B She won her first jury trail

解析:根据文中年轻律师成功的例子得出正确答案。

Passage 2

Q 13: C It helps people to avoid developing breast cancer

解析:文章前部分提到:“Telling them that eating lots of high-fiber foods could reduce the risk of breast cancer before middle age.” 摄入大量高纤维食品合一降低中年时期患乳腺癌的概率。

Q14:D It tracked their eating habits since their adolescence

解析:文章中间提到:“It turns out that those who consumed the highest levels of fiber during adolescence had a lower risk of developing breast cancer.” 研究发现青春期摄入越多纤维的女性在未来患乳腺癌的概率越低。所以答案是这项研究从她们青春期开始追踪的。

Q15:A Fiber may help to reduce hormones in the body

解析:文章后半部分提到:“The finding points to long-standing evidence that fiber may reduce circulating female hormone levels,” 研究表明长期实验的证据表明纤维可以降低女性体内的荷尔蒙。

Lecture 1

Q16:B Conducting research on consumer behaviour

解析:原文第一句提到:“Well my current research is really about consumer behavior.” 最近我在关注消费者行为这个课题。

Q17:D It is an act of socialisting

解析:文章中部提到:“One of the things that I've identified is that drinking for people say between the ages of 18 and 24 is all about the social activity.” 我的一项发现是年龄在18至24岁的人喝酒是出于社交原因。

Q18:A They spent a week studying their own purchasing bahaviour.

解析:文章最后提到:“last year my students spent a week looking at their own purchasing and analyzed it in detail from shopping to the relationship that they have with their retail banks and their mobile phone providers.” 去年我的学生花了一周时间去关注、分析他们的购物情况,以及他们和银行、手机制造商的关系。

Lecture 2

Q19: D It is likely to give up paper money in the near future

解析:在听力原文中说到Sweden was the first European country to print and use paper money, but it may soon do away with physical currencies. 瑞典是欧洲第一个印刷并使用纸币的国家,但可能不久就会停止使用。

Q20:C whether the absence of physical currency causes a person to spend more

解析:在听力原文中说到Barrett wanted to find out if the absence of physical currency does indeed cause a person to spend more, so she decided to conduct an experiment a few months ago. Barrett想知道不带现金是否会导致人们花更多的钱,所以几个月前她决定做一个实验。

Q21:C the restaurant car accepted cash only

解析:在听力原文中说到On the way, there was an announcement that the restaurant car was not currently accepting credit cards. The train cars were filled with groans because many of the passengers were traveling without cash. 在火车上,她发现餐车不接受信用卡消费,结果车上便充满了呻吟因为很多乘客都没有带现金。

Q22:A By putting into envelopes

解析:在听力原文中说到My parents, when they were younger, used to budget by putting money into envelopes— they'd get paid and they'd immediately separate the cash into piles and put them in envelopes, so they knew what they had to spend week by week. 我父母那一代,当他们年轻的时候,他们会把钱放进信封里来做预算。当他们拿到工资后,他们便立马把现金分为几份并放进信封,这样他们就能知道每周要花多少钱。

Lecture 3

Q23:B Chrome hunger

解析:原文提到:“So let’s start with a few problems. Right now, a billion people are chronically hungry.” 让我们先来说几个问题。现在有上十亿人长期处于饥饿状态。

Q24:B About half of them are unintended

解析:在听力原文中说到About half of all pregnancies globally are unintended.全球有近五成意外受孕。

Q25:A It is essential to the wellbeing of all species on earth

解析:原文提到:“It’s not only the study of human population, but the populations of non-human species. Demography also includes the study of non-living objects.” 人口统计学,不仅是关于人类的种群,也关乎于非人类种群,还包括无生命的对象。由此可见,人口问题对所有物种来说都是必要的。

选词填空

【参考答案】

26. F focued

27. L trigger

28. O volunteers

29. H instructed

30. J sealed

31. M uttering

32. A apparently

33. C brilliance

34. D. claiming

35. N volume

【答案解析】

A apparently adv 显然的,表面的

B arrogance n 自大,傲慢

C brilliance n 光辉,才华,宏伟

D claiming v 声称

E dedicated adj 专注的,献身的

F focused adj聚焦的,专心的 v 注视

G incur v 招致,引发

H instructed adj 受教育的,得到指示的;v 指示,教育

I obscurely adv 费解地,隐匿地

J sealed adj 密封的,未知的; v 封闭, 盖印

K spectators n观众,旁观者

L trigger v 引发,引起; n 扳机

M uttering v 发出,作声; n 故意提供过伪造文件罪

N volume n 量,音量; adj 大量的; v 把.....收成卷

O volunteers n 志愿者; v 志愿 

长篇阅读

36. Working-class parents teach their children to be obedient and show respect to adults.

37. American parents, whether rich or poor, have similar expectations of their children despite different ways of parenting.

38. While rich parents are more concerned with their children’s psychological well-being, poor parents are more worried about their children’s safety.

39. The increasing differences in child rearing between rich and poor families reflect growing social inequality.

40. Parenting approaches of working-class and affluent families both have advantages.

41. Higher-income families and working-class families now tend to live in different neighborhoods.

42. Physical punishment is used much less by well-educated parents.

43. Ms. Lareau doesn’t believe participating in fewer after-class activities will negatively affect children’s development.

44. Wealthy parents are concerned about their children’s mental health and busy schedules.

45. Some socioeconomic differences in child rearing have shrunk in the past ten years.

仔细阅读

六级仔细阅读(一)

46. [A] It’s backed by a campus spending analysis.

47. [B] Facilities management by colleges is more cost-effective.

48. [C] render a number of campus workers jobless

49. [A] The outsourcing plan is not yet finalized.

50. [D] He opposed the governor’s plan to reconstruct the college board system.

六级仔细阅读(二)

51. [B] It was unaffordable for ordinary people.

52. [C] They were versed in literature and interested in art.

53. [D] They gained some knowledge of classical art and architecture.

54. [B] Europe hardly had any museums before the 19th century.

55. [A] There appeared more and more Roman-style buildings.

翻译

【题目】

唐朝始于618年,终于907年,是中国历史上最灿烂的时期。经过三百年的发展,唐代中国成为世界上最繁荣的强国,其首都长安是世界上最大的都市,这一时期,经济发达,商业繁荣,社会秩序稳定,甚至边境也对外开放,随着城市化的财富的增加,艺术和文学也繁荣起来。李白和杜甫是以作品简洁自然而著称的诗人。他们的诗歌打动了学者和普通人的心,即使在今天,他们的许多诗歌仍广为儿童及成人阅读背诵。

【参考译文】

The Tang Dynasty, beginning in the year of 618 and ending in 907, is the most splendid period in Chinese history. After three hundred years of development, it has become the world's most prosperous power and its capital, Chang an, is one of the world's largest city. During this period, there was developed economy, commercial prosperity, stable social order, and even the border open to the outside world. With the increase of the wealth of the urbanization, art and literature are also booming. Li Bai and Du Fu are poets known for work’s simplicity and nature. Their poetry has impressed scholars and ordinary people. Even today, a considerable number of their poems are still widely read by children and adults.

【考点解析】

中文是一种动态的语言,而英文偏静态。这就决定了两种语言在表达上的差异,中文多习题用动词,而英文则多用名词和介词。把握了这一点的情况下,我们在翻译的时候,一个句子当出现多个动词时,可以用并列结构来呈现,也可以用名词性短语来替换,例如,原文中提到“这一时期,经济发达,商业繁荣,社会秩序稳定,甚至边境也对外开放”时,中间的这四个动宾短语“经济发达,商业繁荣,社会秩序稳定,甚至边境也对外开放”,就可以改用名词性短语来替换,即为“developed economy, commercial prosperity, stable social order, and even the border open to the outside world”。此外,汉译英有些表达,有些高大上的词不会表达,我们可以用稍为简单的词来替换,考场上要随机应变,考场下要夯实基础,注重积累。祝各位考生朋友顺利通过英语六级考试!

六级(卷二)

选词填空

Section A (After becoming president of Purdue University in 2013)

26. L) significant

27. F) justify

28. E) drastically

29. D) doubtful

30. H) outcome

31. O) standardized

32. B) confirm

33. K) reputation

34. C) demanding

35. A) accurately

信息匹配

D 36. A number of factors are driving  down the global oil prices not just for now but in the foreseeable future.

L 37. Pricing carbon proves the most economical way to reduce greenhouse gas emissions.

J 38. It is estimated that extreme weather conditions have endangered the lives of millions of African children.

E 39. The prices of coal are low as a result of over-supply and decreasing demand.

H 40. Higher fossil fuel prices prove to be conducive to innovation and application of cleaner technology.

A 41. If fossil fuel prices remain low for a long time, it may lead to higher emissions of greenhouse gases.

G 42. Fossil fuels remain the major source of primary energy consumption in today’s world.

F 43. Even major fossil exporting countries have great potential to develop renewable energies.

O 44. Greenhouse gas emissions, if not properly dealt with, will pose endless risks for mankind.

B 45. It is urgent for governments to increase the cost of using fossil fuels to an appropriate level to lessen the catastrophic effects of climate change.

仔细阅读

46. D) Open data sharing is conducive to scientific advancement.

47. A) Opposed.

48. C) The belief that research data is private intellectual property.

49. C) The changing attitude of journals and funders.

50. B) benefits sharers and users alike

51. A) It is attributable to the rising value of the U.S. dollar.

52. B) They cannot be attributed to weather only.

53. D) reduce the size of its staff

54. D) To be more competitive in sales of beauty products.

55. A) Sales dropped sharply in its physical stores.

翻译

宋朝始于960年,一直延续到1279年。这一时期,中国经济大幅增长,成为世界上最先进的经济体,科学、技术、哲学和数学蓬勃发展。宋代中国是世界历史上首先发行纸币的国家。宋朝还最早使用火药并发明了活字印刷。人口增长迅速,越来越多的人住进城市,那里有热闹的娱乐场所。社会生活多种多样。人们聚集在一起观看和交易珍贵艺术品。宋朝的政府体质在当时也是先进的。政府官员均通过竞争性考试选拔任用。

普通版:

The Song Dynasty was from 960 to 1279. In this era, Chinese economy grew greatly, andbecame the most advanced economy in the world. Science, technology, philosophy and mathematics developed rapidly. China in the Song Dynasty was the first country to issue paper money in world history. The Song Dynasty was the first to use gun powder and to invent movable-type printing. Population grew rapidly. More and more people lived in cities. There were lively entertain places. There were many kinds of social life. People got together to watch and trade valuable artifacts. The government system of the Song Dynasty was the most advanced in the world at that time. Government officials were chosen and employed through competitive exams.

进阶版:

Initiated from AD 960 to AD 1279, the Song dynasty was an era when China’s economy boosted substantially to become the most advanced economy in the world. It’s also an era when science, technology, philosophy and mathematics flourished. This dynasty also saw the first known use of banknote, gunpowder as well as the invention movable-type. During the Song dynasty, the population of China grew quickly and an increasing number of people migrated to cities, where settled bustling entertaining sites. The social life were abundant and varied, people gathered together to visit and trade valuable works of art. The government system of Song Dynasty where all the government officials were selected and appointed through completive tests, was also unrivalled in the world at that time.

转载声明:本文转载自「万题库英语四六级考试」,搜索「xyCET46」即可关注。


Copyright © 北京英语四六级培训联盟@2017