阅读2016年6月四六级仔细阅读题预测(1)

振宇有声书2019-12-01 15:25:14



由于篇幅的原因,今天放出的预测题就只作了6道选项的仔细阅读,最主要还是希望你能从题目中,结合振宇君今天所讲的知识点,理解并掌握仔细阅读题的出题规律和考查范围,且养成良好的答题习惯。


今天这题难度不大,也还是希望你能静下心来,把它当做考试对待,认认真真做一遍。如果你还有其他疑问,或想了解更多这方面的知识,可以在留言区提出来,振宇老师会选出具有代表性的问题,详细解答

TEST 01

However important we may regard school life to be, there is no gain saying the fact that children spend more time at home than in the classroom. Therefore, the great influence of parents cannot be ignored or discounted by the teacher. They can become strong allies of the school personnel or they can consciously or unconsciously hinder and thwart curricular objectives.


Administrators have been aware of the need to keep parents apprised of the newer methods used in schools. Many principals have conducted workshops explaining such matters as the reading readiness program, manuscript writing, and developmental mathematics.


Moreover, the classroom teacher, with the permission of the supervisors, can also play an important role in enlightening parents. The many interviews carried on during the year as well as new ways of reporting pupils' progress can significantly aid in achieving a harmonious interplay between school and home.


To illustrate, suppose that a father has been drilling Junior in arithmetic processes night after night. In a friendly interview, the teacher can help the parent sublimate his natural paternal interest into productive channels. He might be persuaded to let Junior participate in discussing the family budget, buying the food, using a yardstick or measuring cup at home, setting the clock, calculating mileage on a trip, and engaging in scores of other activities that have a mathematical basis.


If the father follows the advice, it is reasonable to assume that he will soon realize his son is making satisfactory progress in mathematics and, at the same time, enjoying the work.


Too often, however,teachers' conferences with parents are devoted to petty accounts of children's misdemeanors, complaints about laziness and poor work habits, and suggestions for penalties and rewards at home.


What is needed is a more creative approach in which the teacher, as a professional adviser, plant side as in parents' minds for the arrangement of the many hours that the child spends out of the classroom. In this way, the school and the home join forces in fostering the fullest development of youngsters' capacities.


. The main idea of the passage is to argue that __________.

A) home training is more important than school training because a child spends more hours at home

B) it's necessary for parents to adopt the new methods used in school to assist teachers' curricular objectives

C) there are many ways in which the mathematics program can be implemented at home

D) parents have a responsibility to help students to do their homework


. It can reasonably be inferred that the author __________.

A) is satisfied with present relationships between home and school

B) feels that the traditional program in mathematics is slightly superior to the developmental program

C) believes that schools are lacking in guidance personnel

D) feels that parent - teacher interviews could be made much more constructive than the present one.


. A method of communication between parent and teacher mentioned or intimated by the authoris the __________.

A) exchange of letters

B) formal conferences

C) parent-teacher interviews

D) telephone calls from school to student's home


. The author implies that __________.

A) participation in interesting activities relating to a subject can improve one's achievement in that area

B) too many children are lazy and have poor work habits

C) school principals do more than their share in interpreting the curriculum to the parents

D) teachers should occasionally make home visits to parents


. Teachers' conferences with parents focus on __________ too often.

A) children's mistakes       

B) children's good behaviors

C) parents' laziness          

D) children's poor habits

答题思路详解

.文章的主旨是讨论_____。

A) 家庭教育比学校教育更重要,因为孩子们在家里度过的时间更多

B) 家长采用在学校里使用的新方法来帮助教师实现课程目标是有必要的

C) 有许多可在家里上数学课的方法

D) 家长有责任帮助孩子做家庭作业

【解析】B。主旨题。文章开始就提出了一个事实,尽管学校的生活很重要,但不能否认孩子们在家里度过的时间比在学校的多,接着在第一段末作者指出家长对孩子的教育起着举足轻重的作用,第二段又提出新方法的重要性,后文一直在围绕“学校有必要让家长用新方式配合教学”,最后可以推知选项B 符合题意。


. 我们能够合理推出作者_____。

A) 对于如今家庭和学校的关系感到满意

B) 觉得数学的传统教学课程比发展教学课程稍微优越

C) 认为学校缺乏指导人员

D) 觉得老师和家长的交流可以比现在更具有建设性

【解析】D。推理题。根据倒数一、二段可知,现在的老师与家长的会谈经常会变成对孩子们不良行为的琐碎汇报和抱怨,接着提到,我们需要的是更具有创造性的方式,更有效地利用孩子们的课余时间,所以可推断出作者认为老师和家长的交流可以比现在更具有建设性,选项D 所表达的内容与其一致。


.作者提起或者暗示的家长与老师交流的方法是_____。

A) 书信往来

B) 正式会面

C) 家长—老师之间的访谈

D) 从学校给学生家里打电话

【解析】C。细节题。根据第三段的第二句可知,见面会是校方常采取的方式,因此选项C 正确。其余三项均未提及。


作者暗示_____。

A) 参与和课程有关的有趣活动能够提高一个人在此课程上的成就感

B) 很多小孩懒惰,没有好的学习习惯

C) 校长在向家长阐释一些课程项目方面做得更多

D) 老师应该偶尔对家长做访问

【解析】A。推理题。第四段举例说明了家长可以帮学生参加与课程有关的有趣活动,第五段得出结论,如果家长按照第四段所提的建议去做了,孩子可以取得满意的进步。与选项A 所描述的细节是一致的。B 项属于以偏概全,过度推断; C 项属于文章提到内容,不需

推断; D 项文中未提及,找不到依据。


. 老师和家长的会谈通常集中在_____ 上。

A) 孩子的错误

B) 孩子的良好表现

C) 家长的懒惰

D) 孩子的坏习惯上

【解析】A。细节题。第六段说明了教师与家长互动不当的话会如何。其中包括A 项描述的内容。故正确。B 选项未提及。C 不应该是家长。D) 对habits 的限定缺失,原文是work habits


|篇章词解题技巧|

核心词详解 | 题型分析 | 判断词性

| 动词系列 |

动词一 | 动词二 | 动词三

动词四动词五 | 动词六

动词七动词八

| 篇章选词预测 |

 预测一 | 预测二


该如何利用每天推送的内容

准备一个笔记本,把英文部分抄下来

觉得中文翻译不错的,也可以抄下来

当然必定会有人抄了10天,就嚷嚷着要放弃,对于这样的同学,我只想说您走好不送。小编向来不强人所难,只是希望你们能坚持,常言道:人们往往不是不惧黑暗,而是他们早已习惯。确实一个人不该习惯自己碌碌无为的生活


惟愿我们青春荒唐却不负韶华



方振宇:振宇英语创始人,振宇锐智掌门人,知名出版人,畅销书作者,英语测试学专家,全国多所高校英语辅导专家,权威出版社荣誉作者。新浪微博@方振宇

责任编辑:周晨     投稿信箱:zhouchen@zhenglish.com


- END -




 振宇四六级  | 有货有料 为你而来

提问\投稿\合作\交流:fang@zhenglish.com

Copyright © 北京英语四六级培训联盟@2017