2017年6月六级三套考题完整答案(全)

星火四六级2020-07-31 15:30:20

六级第一套


六级听力


Conversation One

W: Welcome to Workplace, and in today’s program we are looking at the results of two recently published surveys, which both deal with the same topic—happiness at work. John, tell us about the first survey.

M: Well, this was done by a human resources consultancy who interviewed more than 1,000 workers and established a top 10 of the factors which make people happy at work. The most important factor, for the majority of the people interviewed was having friendly, supportive colleagues. In fact, 73% people interviewed put their relationship with colleagues as the key factor contributing to happiness at work, which is a very high percentage. The second most important factor was having work that is enjoyable. The two least important factors were having one’s achievements recognized and rather surprisingly, earning a competitive salary.

W: So, we are not mainly motivated by money?

M: Apparently not.

W: Any other interesting information in the survey?

M: Yes. For example, 25% of the working people interviewed described themselves as very happy at work. However, 20% of employees described themselves as being unhappy.

W: That’s quite a lot of unhappy people at work every day.

M: It is, isn’t it? And there were several more interesting conclusions revealed by the survey. First of all, small is beautiful. People definitely prefer working for smaller organizations or companies with less than 100 staff. We also find out that, generally speaking, women were happier in their work than men. 

W: Yes, we are, aren’t we?

M: And workers on part-time contracts who only work 4 or 5 hours a day are happier than those who work full time. The research is concluded that this is probably due to a better work-life balance.

W: Are bosses happier than their employees?

M: Yes. Perhaps not surprisingly, the higher people go in a company, the happier they are. So senior managers enjoy their jobs more than people working under them.


Questions 1 to 4 are based on the conversation you have just heard.

1. What is the number one factor that made employees happy according to the survey?

答案:B:Having friendly colleagues.

2. What is the percentage of the people surveyed who felt unhappy at work?

答案:B:20%

3. What kind of companies are popular with employees?

答案:A:Those of a samll size

4. What is the possible reason for people on part-time contracts to be happier?

答案:C:They can better balance work and life

Conversation Two

W: Mr. De Keyzer, I am a great lover of your book, Moments Before the Flood. Can you tell us how you first became interested in the subject matter? 

M: In 2016, when the concert hall of the city of Bruges asked me to take some pictures for a catalogue for a new concert season around the theme of water, I found myself working along the Belgian coastline. As there had been numerous alarming articles in the press about a climate catastrophe waiting to happen, I started looking at the sea and the beach very differently, a place where I spent so many perfect days as a child. This fear of a looming danger became the subject of a large-scale photo project.  

W: you wrote in the book: “I don't want to photograph the disaster, I want to photograph the disaster waiting to happen.” Can you talk a bit about that? 

M: It is clear now that it's a matter of time before the entire European coastline disappears under water. The same goes for numerous big cities around the world. My idea was to photograph this beautiful and very unique coastline reaching history, before it’s too late—as a last witnesses.

W: Can you talk a bit about how history plays a role in this project?

M: Sure. The project is also about the history of Europe looking at the sea and wondering when the next enemy would appear. In the images, you see all kinds of possible defense constructions to hold back the Romans, Germans, Vikings, and now nature as enemy number one. For example, there is the image of the bridge into the sea taken at the Normandy D-Day landing site. Also Venice, the city eternally threatened by the sea, where every morning wooden pathways have to be set up to allow tourists to reach the hotels.

W: Thank you, Mr. De Keyzer. It was a pleasure to have you with us today.


Questions 5 to 8 are based on the conversation you have just heard. 

5. What does the man say about the book Moments Before the Flood?

答案:D:It is a collection of photos.

6. When did the man get his idea for the work?

答案:C:When taking pictures for a concert catalogue

7. What will happen when the climate catastrophe occurs? 

答案:A:The entire European coastline will be submerged

8. What does the man say about Venice?

答案:D:Tourists use wooden paths to reach their hotels in the morning

听力短文


Passage one

When facing a new situation, some people tend to rehearse their defeat by spending too much time anticipating the worst. I remember talking with a young lawyer who was about to begin her first jury trial. She was very nervous. I asked what impression she wanted to make on the jury. She replied, “I don't want to look too inexperienced; I don’t want them to suspect. This is my first trial.” This lawyer had fallen victim to the “don'ts” syndrome, a form of negative goal setting. The “don'ts” can be self-fulfilling because your mind responds to pictures. Research conducted at the Stanford University shows a mental image fires the nervous system the same way as actually doing something that means when the golfer foretells himself, don't hit the ball into the water. His mind sees the image of the ball flying into the water, so guess where the ball will go, consequently before going into any stressful situation, focus only on what you want to have happen. I asked the lawyer again how she wanted to appear at her first trial, and this time she said, I want to look professional, and self-assured. I told her to create a picture of what self-assured would look like. To her it meant moving confidently around the court room, using convincing body language and projecting her voice so it could be heard from the judge's bench to the back door. S?

he also imagined a skillful closing argument and a winning trial. A few weeks after this positive dress rehearsal, the young lawyer did win. 


Questions 9 to 12 are based on the passage you have just heard. 

9. What do some people do when they face a new situation?

答案:C:They make careful preparations beforehand

10. What does the research conducted at Stanford University show?

答案:D:Thinking has the same effect on the nervous system as doing

11. What advice does the speaker give to people in a stressful situation

答案:C:Picture thenselves succeeding

12. What do we learn about the lawyer in the court?

答案:B:She won her first jury trial

Passage Two

Most Americans don't eat enough fruits, vegetables or whole grains. Research now says adding fiber to the teen diet may help lower the risk of breast cancer. Conversations about the benefits of fiber are probably more common in nursing homes than high schools. But along comes a new study that could change that. Kristi King, a die specialist at Texas Children's Hospital, finds it hard to get teenage patients’ attention about healthy eating. By telling them they are eating lots of high-fiber foods could reduce the risk of breast cancer before middle age. That’s a powerful message. The new finding is based on a study of 44,000 women. They were surveyed about their diets during high school and their eating habits were tracked for two decades. It turns out that those who consumed the highest levels of fiber during adolescents had a lower risk of developing breast cancer, compared with women who ate the least fiber. This important study demonstrates that the more fiber you eat during your high school years, the lower your risk is in developing breast cancer in later life. The finding points to longstanding evidence that fiber may reduce circulating female hormone levels, which could explain the reduced risk. The bottom line here is the more fiber you eat, perhaps, a lower level of hormone in your body, and therefore, a lower lifetime risk of developing breast cancer. High-fiber diets are also linked to a reduced risk of heart disease and diabetes. That's why women are told to eat 25 grams of fiber a day—man even more.


Questions 13 to 15 are based on the passage you have just heard.

13. What does the new study tell about adding fiber to the teen diet?

答案:C:It helps people to avoid developing breast cancer

14. What do we learn about the survey of the 44,000 women?

答案:D:It tracked their cating habits since their adolescence

15. What explanation does the speaker offer for the research finding?

答案:A:Fiber may help to reduce hormones in the body

听力讲座

Recording 1

My currently research is really about consumer behavior. So recently, I’ve looked at young people’s drinking and it’s obviously a major concern to government at the moment. I’ve also looked at how older people are represented in the media. Again, it’s of major current interest with older people becoming a much larger proportion of UK, and indeed, world society. I’m also interested in how consumers operate online and how that online behavior might be different from how they operate offline when they go to the shops. Well, I think that the important thing here is to actually understand what’s happening from the consumer’s perspective. One of the things that businesses and indeed government organizations often fail to do is to really see what is happening from the consumer’s perspective. For example, in the case of young people’s drinking. One of the things that I identified is that drinking for people, say, between the age of 18 and 24 is all about the social activity. A lot of the government advertising has been about individual responsibility, but actually understanding that drinking is very much about the social activity and finding ways to help young people get home safely, and not end up in hospital is one of the things that we try to present there. The key thing about consumer behavior is that is very much about how consumers change. Markets always change faster than marketing, so we have to look at what consumers are doing. Currently I teach consumer behavior to undergraduates in their second year. and we looked at all kinds of things in consumer behavior and particularly how consumers are presented in advertising. So they get involved by looking at advertising and really critically assessing the consumer behavior and aspects of it, getting involved, sometimes doing primary research.  For example, last year my students spent a week looking at their own purchasing and analyze it in detail from shopping to the relationship that they have would their retail banks and their mobile phone providers.

I think they found it very useful and it also helped them identify just what kind of budgets they had too. The fact of the matter is there is a whole range of interesting research out there. And I think as the years go on, there is going to be much more for us to consider and certainly much more for students to become involved in.


Questions

16. What is the speaker currently doing?

答案:B:Conducting research on consumer behaviour

17. What has speaker found about young people’s drinking?

答案:D:It is a chief concern of parents

18. What does the speaker say that the students did last year?  

答案:A:They spent a week studying their own purehasing behaviour

Recording Two

Sweden was the first European country to print and use paper money, but it may soon do away with physical currencies. Banks can save a lot of money and avoid regulatory headaches by moving to a cash free system and they can also avoid bank robberies, theft and dirty money.

Claire Barratt, the editor of Financial Times Money says the western world is headed toward a world without physical currency, and the holder that chief economist at the bank of England suggested that UK move towards a government back to digital currency. But does a cashless society really make good economic sense? The fact that cash has been drawn out of society is less a feature of our everyday lives, and the ease of electronic payment. Is this actually making us spend more money without realizing it?

Barrett wanted to find out if the absent of physical currency does indeed cause a person to spend more, so she decided to conduct an experiment a few month ago.

She decided that she was going to try to just use cash for two weeks to make all of her essential purchases and see what that would do to her spending.

She found she did spend a lot less money, because it is incredibly hard to predict how much cash what is going to need. She was forever drawing money out of cash points. Months later she was still finding cash stuffed in her trousers pocket and the pocket of her handbags. 

During this experiment, Barrett took a train ride. On the way, there was an announcement that the restaurant car was currently accepting credit card.The train carts were filled with groans because many of the passages were traveling without cash. It underlines just how much things have changed in the last generation, Barrett says. My parents when they were younger used to budge by putting money into envelopes. They’d get paid and they’d immediately separate the cash into piles, and put them in envelops, so they knew what they had to spend week by week. It was a very effective way for them to keep track of their spending.

Nowadays we are all on credit cards, we are doing online purchases and money is kind of becoming a less physical and more imaginary type of thing that we can’t get our hands around.


Questions 

19. What do we learn about Sweden?

答案:D:Ti is likely to give up paper money in the near future

20. What did Claire Barrett want to find out with her experiment?

答案:D:Whether the absence of physical currency causes a person to spend more

21. What did Claire Barrett find on her train ride?

答案:C:The restaurant car accepted cash only

22. How did people of the last generation budget their spending?

答案:B:By drawing money week by week

Recording 3

Why should you consider taking a course in demography in college?You will be growing up in the generation where the baby-boomers are going into retirement and dying. You will face problems in the aging of the population that have never been faced before. You will hear more and more about migration between countries, and between rural areas and cities. You need to understand as a citizen and as a taxpayer and as a voter what’s really behind the arguments. I want to tell you about the past, present and future of the human population, so let’s start with a few problems. Right now, a billion people are chronically hungry that means they wake up hungry;  they are hungry all day and they go to sleep hungry. A billion people are living in slums, not the same billion people, but there is some overlap. Living in slums means they don’t have infrastructure to take the garbage away. They don’t have secure water supplies to drink. Nearly a billion people are illiterate. Try to imagine your life being illiterate. You can’t read the labels on the bottles in the supermarket, if you can get to a supermarket. Two thirds of those people who are illiterate are women and about 200 to 250 million women don’t have access to birth control they want, so that they can control their own fertility. This is not a problem in developing countries, about half of all pregnancies globally are unintended. So those are examples of population problems. 

Demography gives you the tools to understand and to address these problems. It’s not only the study of human population, but the populations of non-human species, including viruses, like influenza, the bacteria in your gut, plants that you eat, animals that you enjoy, all that provide you with meat. Demography also includes the study of non-living objects like light bulbs and taxi cabs and buildings because these are also populations. It studies these populations in the past, present and future using quantitative data and mathematical models as tools of analysis. I see demography as a central subject related to economics. It is the means to intervene more wisely and more effectively in the real world to improve the well-being not only of yourself, important as that maybe, but of people around you and of other species with whom we share the planet.


Questions 

23. What is one of the problems the speaker mentions in his talk?

答案:B:Chrinic hunger

24.  What does the speaker say about pregnancies?

答案:B:About half of them are unintended

25. How does the speaker view the study of the populations?

答案:A:It is essential to the wellbeing of all species on earth



六级阅读



Section A  选词填空

26. L) significant

27. F) justify

28. E) drastically

29. D) doubtful

30. H) outcome

31. O) standardized

32. B) confirm

33. K) reputation

34. C) demanding

35. A) accurately

 

Section B  长篇阅读

36. D

37. L

38. J

39. E

40. H

41. A

42. G

43. F

44. O

45. M

 

Section C  仔细阅读

46. A) It is backed by a campus spending analysis.

47. B) Facilities management by colleges is more cost-effective.

48. C) render a number of campus workers jobless

49. A) The outsourcing plan is not yet finalized.

50. D) He opposed the governor’s plan to reconstruct the college board system.

51. A) It is attributable to the rising value of the U.S. dollar.

52. B) They cannot be attributed to weather only.

53. D) reduce the size of its staff

54. D) To be more competitive in sales of beauty products.

55. D) It filled its stores with abundant supply of merchandise.



六级翻译


唐朝始于618年,终于907年,是中国历史上最灿烂的时期。经过三百年的发展,唐代中国成为世界上最繁荣的强国,其首都长安是世界上最大的都市,这一时期,经济发达,商业繁荣,社会秩序稳定,甚至边境也对外开放,随着城市化的财富的增加,艺术和文学也繁荣起来。李白和杜甫是以作品简洁自然而著称的诗人。他们的诗歌打动了学者和普通人的心,即使在今天,他们的许多诗歌仍广为儿童及成人阅读背诵。

 

The Tang Dynasty, which lasted from 618 through 907, was the most splendid/fascinating/impressive period of the Chinese history. The 300 years of rapid development during the Tang Dynasty turned China into the most prosperous power, with Chang'an, the then capital, becoming the largest metropolis in the world. China during this period was marked by/enjoyed/boasted economic boom, commercial prosperity and social stability. It even opened its borders to the outside world.As urbanization gained momenum and wealth continued to grow, art and literature also flourished. Li Bai and Du Fu were poets known/recognized for their plain and simple poems. Their poetry touched the hearts of/resonated with scholars and commoners alike. Many of their poems are still widely read and recited by both children and adults today.  


六级作文

出国留学

To Study Abroad

        Nowadays a lot of college graduates are faced with two options for their further education: to study home or to study abroad. Some choose to stay home, while others prefer the latter. If I were one of them, I would choose to study abroad.

First of all, studying abroad can broaden our horizon. When we study abroad, we can make friends with people from different cultures and learn about other life styles. It will help cultivate a global point of view, which is very important in this era. Secondly, studying abroad can foster self-dependence. When we stay overseas, we have to rely on ourselves to solve whatever problem we may encounter. Such self-dependence is beneficial to us in the future. 

There are many concerns about studying abroad, such as safety. However, if we take proper precautions, we can ensure our safety. Therefore, after carefully weighing the advantages against the disadvantages of studying abroad, I still consider it a preferential choice.






六级第二套



六级听力


1. A) He would feel insulted.

2. DThey need improvement.

3. A) He seldom writes a book straight through.

4. D) Unlike a football match, there is no end to writing a book.

5. C) High college dropout rates among black athletes.

6. D) They make money for the college but often fail to earn a degree.

7. C) Slightly over 50%.

8. A) Coaches lack the incentive to graduate them.

9. B) Holiday shopping.

10. D) About 183.8 million.

11. C) They are thriving once more.

12. B) Higher employment and wages.

13. D) They are antibiotic-resistant bacteria.

14. D) Routine operations have become complex.

15. C) Money.

 

16. B) It improves students’ ability to think.

17. A) They encourage academic democracy.

18. A) His thirst for knowledge.

19. D) People tend to underestimate their mental powers.

20. B) They include more or less the same number of states.

21. C) Reviewing your lessons where the exam is to take place.

22. A) Discover when you can learn best.

23. CHe is a sociologist.

24. D) In developing countries.

25. B) Their income is less than 50% of the national average family income.


六级阅读



Section A  选词填空

26. L) significant

27. F) justify

28. E) drastically

29. D) doubtful

30. H) outcome

31. O) standardized

32. B) confirm

33. K) reputation

34. C) demanding

35. A) accurately

 

Section B  长篇阅读

36. D

37. L

38. J

39. E

40. H

41. A

42. G

43. F

44. O

45. M

 

Section C  仔细阅读

46. A) It is backed by a campus spending analysis.

47. B) Facilities management by colleges is more cost-effective.

48. C) render a number of campus workers jobless

49. A) The outsourcing plan is not yet finalized.

50. D) He opposed the governor’s plan to reconstruct the college board system.

51. A) It is attributable to the rising value of the U.S. dollar.

52. B) They cannot be attributed to weather only.

53. D) reduce the size of its staff

54. D) To be more competitive in sales of beauty products.

55. D) It filled its stores with abundant supply of merchandise.



六级翻译


宋朝始于960年,一直延续到1279年。这一时期,中国经济大幅增长,成为世界上最先进的经济体,科学、技术、哲学和数学蓬勃发展。宋代中国是世界历史上首先发行纸币的国家。宋朝还是最早使用火药并发明了活字(movable-type)印刷。人口增长迅速,越来越多的人住进城市,那里有热闹的娱乐场所。社会生活多种多样。人们聚集在一起观看和交易珍贵艺术品。宋朝的政府体制在当时也是先进的。政府官员均通过竞争性考试选拔任用。


During the Song Dynasty, which lasted from 960 till 1279, the economic boom made China the most developed country in the world/China became the most developed economy thanks to its burgeoning development. With the thriving economy came flourishing scenes of science, technology, philosophy and mathematics. China back then was the first country to issue paper money, use gunpowder and employ movable-type printing in the world. As population ballooned, more and more people moved to cities dotted with bustling/vibrant/dynamic entertainment venues. China during the Song Dynasty featured diverse lifestyles. people gathered to appreciate and trade valuable art works. The Song Dynasty was also administratively advanced, with all officials appointed through competitive selection.



六级作文


技校还是大学

Directions: Suppose you are asked to give advice on whether to attend a vocational college or a university, write an essay to state your opinion. You are required to write at least 150 words but no more than 200 words. 

The Value of Going to University

Nowadays, there is a prevalent debate over whether to attend a vocational college or a university. Those who choose to attend a vocational college claim that it is just a waste of money and energy to go to university because what the college students learn from books is theoretical but not practical while others believe that the value of going to university should be stressed. I support the latter for the following reasons.

To begin with, many a person benefits economically from university because it equips them with the necessary expertise and innovative ideas for their career life. Moreover, university also gives us mental satisfaction because we can get along with our peers, pursuing friendship as well as love. Last but not least, the benefits of college education will last for a lifetime or even for generations because well-educated people tend to be competent both in their work and in raising their offspring.

In conclusion, even though university education may not assure instant economic return, it is rewarding in the long run. Just as the famous saying goes, knowledge is power. If one spend his college years constructively, he will lead a happier life in the future.






六级第三套

六级阅读第三套

选词填空


Let’s all stop judging people who talk to themselves. New research says that those who can’t seem to keep their inner monologues(独白) in are actually more likely to a stay on task, remain 26 F focused  better and show improved perception capabilities. Not bad, really, for some extra jabbering. 

According to a series of experiments published in the Quarterly Journal of experimental psychology by professors Gary lupyan and Daniel Swignley, the act of using verbal clues to 27 L trigger  mental pictures helps people function quicker.    

In one experiment, they showed pictures of various objects to twenty__28 O volunteers and asked them to find just one of those, a banana. Half were 29 H instructed to repeat out loud what they were looking for and the other half kept their lips 30 J sealed Those who talked to themselves found the bananas slightly faster than those who didn’t. the researchers say. In other experiments, Lupyan and Swignley found that 31_M uttering_ the name of a common product when on the hunt for it helped quicken someone’s pace, but talking about uncommon items showed no advantage and slowed you down.

Common research has long held that talking themselves through a task helps children learn, although doing so when you’ve  32  A apparently   matured is not a great sign of   33  C brilliance  . The two professors hope to refute that idea,   34  D claiming that just as when kids walk themselves through a process, adults can benefit from using language not just to communicate, but also to help “augment thinking”.

 Of course, you are still encouraged to keep the talking at library tones and, whatever you do , keep the information you share simple, like a grocery list. At any   35 N volume , there’s still such a thing as too much information.


长篇阅读

Rich Children and Poor Ones Are Raised Very Differently


36. Working-class parents teach their children to be obedient and show respect to adults.

37. American parents, whether rich or poor, have similar expectations of their children  despite different ways of parenting.

38. While rich parents are more concerned with their children’s psychological well-being, poor parents are more worried about their children’s safety.

39. The increasing differences in child rearing between rich and poor families reflect growing social inequality.

40. Parenting approaches of working-class and affluent families both have advantages.

41. Higher-income families and working-class families now tend to live in different neighborhoods.

42. Physical punishment is used much less by well-educated parents.

43. Ms. Lareau doesn’t  believe participating in fewer after-class activities will negatively affect children’s development.

44. Wealthy parents are concerned about their children’s mental health and busy schedules.

45. Some socioeconomic differences in child rearing have shrunk in the past ten years.


仔细阅读1


答案:

原文:

答案:

原文:

答案:

原文:

答案:

原文:

答案:

原文:

仔细阅读2


答案:

原文:

答案:

原文:

答案:

原文:

答案:

原文:

答案:

原文:



六级翻译


明朝统治中国276年,被人们描绘成人类历史上治理有序、社会稳定的最伟大的时代之一。这一时期,手工业的发展促进了市场经济和城市化。大量商品,包括酒和丝绸,都在市场销售。同时,还进口许多外国商品,如时钟和烟草。北京、南京、扬州、苏州这样的大商业中心相继形成。也是在明代,由郑和率领的船队曾到印度洋进行了七次大规模探险航行。还值得一提的是,中国文学的四大经典名著中有三部写于明朝。


The Ming Dynasty, which ruled/reigned China for 276 years, was depicted as one of the greatest periods of human history marked by/characterized by good governance and social stability. During this period, the development of handicrafts industry fostered/bolstered/boosted/spurred market economy and urbanization. Commodities, including alcohol and silk products, were available on the market in large quantities. On top of that/In addition/Alongside that, clocks and tobacco products, among many other foreign goods, were imported. Beijing, Nanjing, Yangzhou and Suzhou emerged as large commercial centers one after another. Under the reign of the Ming Dynasty, fleets headed by navigator Zheng He made seven large-scale, adventurous voyages to the Indian Ocean. What also merits attention is that three of the Four Great Classical Novels of Chinese Literature were written/created/produced during this period. 



六级作文


上大学选理科

There is a growing debate over whether to major in science or humanities at college. Important as humanities are, I would strongly advise to major in science. The reasons accounting for it are as follows.

 

Firstly, on the social level, science is important. Just as a great leader said, “science is the primary productive forces”. Every technological revolution greatly enhanced production efficiency, freeing people from onerous physical labor. As a result, people will enjoy more freedom to choose their own career and life path. From this perspective, science plays an eminent role in our society. For a better tomorrow, shouldn’t college students devote themselves into science and push it forward?

 

Secondly, on the personal level, major in science can endow us with the ability to think critically. Critical thinking is critical to us in both the academic and daily life. Science is a long and rough road to truth, which requires critical thinking from us. Major in science definitely help us develop this quality, ensuring a better life in turn.

In conclusion, major in science is on the top of list of my preference to advise to those confronted with a major choice.





▲向上滑动


关注公众号

spark46j



新浪微博

星火四六级考试


QQ交流群

638405989


长按右方二维码

关注我们ˉ►



点击阅读原文冲刺四六级!记得分享赞哦~~

Copyright © 北京英语四六级培训联盟@2017