当前位置:首页 > 机构推荐 >【六级阅读】2016年6月六级仔细阅读解析

【六级阅读】2016年6月六级仔细阅读解析

2021-09-03 07:05:35新东方兰州学校

2016年6月六级仔细阅读解析

——新东方兰州学校李巧莲

Passage 2

These days, nobody needs cook. Families grazed on high-cholesterol take-aways and microwaved ready meals. Cooking is an occasional hobby and a vehicle for celebrity chefs. Which makes it odd that the kitchen has become the heart of the modern house: what the great hall was to the medieval castle, the kitchen is to the 21st-century home.

The money spent on kitchens has risen with their status. In America the kitchen market is now worth $170billion, five times the country’s film industry. In the year to August 2007, IKEA, a Swedish furniture chain, sold over one million kitchens worldwide. The average budget for a “major” kitchen overhaul in 2006, calculates Remodelling magazine, was a staggering $54,000; even a “minor” improvement cost on average $18,000.

Exclusively, more familiar in the world of high fashion, has reached the kitchen: Robinson & Cornish, a British manufacturer of custom-made kitchens, offers a Georgian-style one which would cost £145,000- 155,000—excluding building, plumbing and electrical work. Its big selling point is that nobody else will have it: “You won’t see this kitchen anywhere else in the world.”

The elevation of the room that once belonged only to the servants to that of design showcase for the modern family tells the story of a century of social change. Right into the early 20th century, kitchens were smoky, noisy places, generally located underground, or to the back of the house, and as far from living space as possible. That was as it should be: kitchens were for servants, and the aspiring middle class wanted nothing to do with them.

But as the working classes prospered and the servant shortage set in, housekeeping became a matter of interest to the educated class. One of the pioneers of a radical new way of thinking about the kitchen was Catharine Esther Beecher, sister of Harriet Beecher Stowe. In American Roman’s Home, published in 1869, the Beecher sisters recommended a scientific approach to household management, designed to enhance the efficiency of a woman’s work and promote order. Many contemporary ideas about kitchen design can be traced back to another American, Chris-Frederick, who set about enhancing the efficiency of the housewife. Her 1919 work, House-Engineering: Scientific Management in the Home, was based on detailed observation of a wife’s daily routine. She borrowed the principle of efficiency on the factory floor and applied domestic tasks on the kitchen floor.

    Frederick’s central idea, that “stove, sink and kitchen table must be placed in such a relation that useless steps are avoided entirely”, inspired the first fully fitted kitchen, designed in the 1920s by Margarete Schutter-Lihotsky. It was a modernist triumph, and many elements remain central features of today’s kitchen.

 

 

51. What does the author say about the kitchen of today?

    A) It is where housewives display their cooking skills.

    B) It is where the family entertains important guests.

    C) It has become something odd in a modern house.

    D) It is regarded as the center of a modern home.

52. Why does the Georgian-style kitchen sell at a very high price?
     A) It is believed to have tremendous artistic value.

     B) No duplicate is to be found in any other place.

     C) It is manufactured by a famous British company.

     D) No other manufacturer can produce anything like it.

53. What does the change in the status of the kitchen reflect?

     A) Improved living conditions.                  C) Technological progress.

     C) Women’s elevated status.                     D) Social change.

54. What does the Beecher sisters’ idea of a kitchen?

     A) A place where women could work more efficiently.

     B) A place where high technology could be applied.

     C) A place of interest to the education people.

     D) A place to experiment with new ideas.

 

55. What do we learn about today’s kitchen?

    A) It represent the rapid technological advance in people’s daily life.

    B) Many of its central features are no different from those of the 1920s.

    C) It has been transformed beyond recognition.

    D) Many of its functions have changes greatly.

【试题解析】

51.D解析:根据“the kitchen of today”及顺序原则定位到第一段的“Which makes it odd that the kitchen has become the heart of the modern house: what the great hall was to the medieval castle, the kitchen is to the 21st-century home.”,题干的the kitchen of today与“the kitchen has become the heart of the modern house”,对应,其中today同义替换为modern,与D答案吻合“It is regarded as the center of a modern home.

52.B解析:根据“Georgian-style kitchen 找到第三段的“offers a Georgian-style one which would cost £145,000- 155,000—excluding building, plumbing and electrical work. ”,再根据“sell at a very high price ”定位到“Its big selling point”,并且同义替换了,那么答案在“Its big selling point is that nobody else will have it: “You won’t see this kitchen anywhere else in the world.”,这句话中is 后面解释了价格高的原因,且结构是A:B,A与B的意思一致,表达的“You won’t see this kitchen anywhere else in the world“,独一无二,故答案是B”No duplicate is to be found in any other place.“。

53.D 解析:根据“change in the status of the kitchen reflect“定位到了第四段”The elevation of the room that once belonged only to the servants to that of design showcase for the modern family tells the story of a century of social change.“,定位比较隐含。”这句话中是由“once“到”modern“,体现了题干中的”change“, 题干中的“reflects”同义替换成tells,故答案是D social change

54.A 解析:根据干关键词定位在第五段 “the Beecher sisters recommended a scientific approach to household management, designed to enhance the efficiency of a woman’s work and promote order” 一句可以看出Beecher sister对厨房的观点与women  efficiency有关,因此选择A.

55.B 解析:上一定位在第五段,根据序出的答案应该会在最后一段,从 “It was a modernist triumph, and many elements remain central features of today’s kitchen”句可以得出2020年代的多厨房的中心元素依然存在在今天。因此答案选择B.

 

转载请注明出处 ,谢谢!             

【解析科目】英语六级阅读段落信息匹配题

【解析时间】2016年6月18日

【解析教师】李巧莲

【名师简介】

新东方国内考试部,主讲四六级语法长难句、阅读、考研阅读完形填空与翻译。2016财年新东方教育科技集团优秀教师、英语专业八级,曾获得“大学生模拟联合国大会”最佳立场文件奖、“达沃斯优秀志愿者”称号等。思维严谨,实用性强。层层递进,深入浅出,让学生轻松搞定阅读及翻译题型。具有扎实的英语语言文学功底,教学经验丰富,热爱教育,能因材施教,显著提高学生考试成绩。真诚希望能在学生们的圆梦路上,助大家一臂之力!